Scoliosis sos

Det var på senåret at vi fant ut om klinikken som lå i London. Scoliosis sos. Det kom veldig spontant, da moren min hadde sett litt på det og hørt om det via ryggforeningen her i Norge. Med litt snakk, hadde vi plutselig fått time til en konsultasjon i London. Etter en time innom klinikken i høstferien, så var det bestemt at året 2012 skulle begynne med hardtrening for rygg, i Woodbridge, Suffolk.

13 januar, så reiste vi med fly fra Kjevik til København, til London. Vi brukte noen dager i London før vi reiste mot huset vi har leid. Det er helt fantastisk koselig her nede, i det lille nabolaget vi har her. Det å se naboer gå rundt i gatene her er ganske sjeldent, men koselig er det likevel. Jeg ler godt inni meg når jeg vet at dere sitter der hjemme med snøstorm i Arendal, og vi sitter her med sterk sol på himmelen og nesten ti varmegrader.

Treningen er hard, og mye hardere enn jeg hadde forventet. Jeg hadde hørt at treningen var lang, men at det ikke var en treningsøkt man kom til å svette av. Det skal jeg love at man virkelig gjør! Vi bruker masse utstyr, og det som alltid er med i øvelsen er en ribbevegg. Jeg trener sammen med tre andre, som er eldre enn meg. Til mandag kommer det enda en.

De første dagene klarte jeg helt ærlig ikke takle det. Det var vondt, og det var alt for mye fokus på en diagnose jeg har ignorert så mye som mulig. Plutselig var det masse tester, informasjon, fakta og gudene vet hva. Jeg kollapset ganske mye sammen, men jeg har hatt herlig familie og jeg vet at jeg ikke er alene her jeg er. Jeg har nå sett bilder av ryggen min, både fra siden og bakra. For meg var dette mye værre enn jeg trodde. Klumpen på ryggen min har for meg bare vært en lite plage når jeg sitter på en stol, at det er ubehagelig. Men det var større enn jeg trodde, og det er vondt å se opp på bildet som er av ryggen min - som henger på ribbeveggen jeg har her. 

Det er to terapauter som gir oss all informasjon, viser treningsøkter og gir oss informasjon. Jeg er veldig glad for at det er Jason og Joseph som trener oss opp, da de tar ekstremt hensyn og tar inn humoren inn i treningen. Jeg er veldig sjenert med engelsken min her nede, da det er masse nye ord og veldig legete ord (..). Så de hjelper meg så mye de kan, viser og forklarer, og gjør ting litt morsommere.

Jeg håper at med treningen at ryggen blir bedre, og at jeg kan få en mye bedre selvtillit enn det jeg har. Jeg håper også at alle peroner der hjemme kan fortsette å respektere meg, selvom jeg nå mest sannsynelig komme til å sitte i mitt eget hjørne i gymmen for å ha egen gym.  Å at alle fortsatt har respekt nok for meg, at de ikke gir meg kommentarer men heller er ærlige og spørr om det er noe man lurer på. Jeg er ikke redd for at folk lurer, og jeg svarer med glede på det jeg vet.

Nå er jeg allerede halveis, og om to uker sitter jeg hjemme igjen. To uker til jeg skal gi alle venninene en god klem, for jeg savner dere så utrolig mye. Jeg savner familien min, lærerne mine, skolen, dyra og alt som egentlig er hjemme. Jeg angrer ikke på valget med å dra hit, for nå kan jeg endelig starte en litt bedre hverdag - selvom det er bare meg og mine nærmeste som merker det. 

17 kommentarer

sylvia

27.01.2012 kl.21:44

flott innlegg Silje, veldig ærlig å rett frem, å du er kjempe flink til dette, du trener så du kolapser, å så på igjen,

godt det erså flinke folk her som hjelper deg, vi blir ryggeksperter på din rygg hele gjengen.

Else Berit

27.01.2012 kl.21:51

wow er de virkelig så hart :O ... men de er jo bra at du får hjelp da !! :D

Lenemora

27.01.2012 kl.22:04

Flott skrevet, takk for at du deler. Glad dette blir bra for deg! Lykke til videre! Klem

Kine

27.01.2012 kl.22:14

du er så sterk silje, skulle øsnke jeg hadde like mye mot som deg !

Geir

27.01.2012 kl.22:40

Du er kjempetøff Silje vi heier masse på deg her hos oss! Stå på og kjemp videre! Du har en liten nevø her hjemme som sikkert savner tanta si masse! Så vi tar nok turen ned når dere er hjemme igjen!

Marte Isaksen

27.01.2012 kl.22:51

Håper virkelig at du blir bedre i ryggen! Det fortjener du! Jeg heier på deg <3

Tina

27.01.2012 kl.23:59

Er så stolt av deg Silje:)

Du er en helt fantastisk lillesøster, og jeg vet du gir alt der borte!

Gleder oss masse til og se dere igjen, savner dere også:)

Og jeg er så glad for at du er i de beste hender der borte:)

Stå på, og vit jeg alltid er her for deg :)

Klem Tina

Tina

28.01.2012 kl.00:18

Hei..:) jeg blir så imponert av det du skriver her...for en tøff jente du er altså....jeg vet du klarer dette, for du har den rette innstillingen..Du er bare helt fantastisk...Go girl...:) Jeg kjenner søsteren din og mammaen din, så jeg vet du har gode mennesker rundt deg...Klem fra meg <3

Marianne Monsen

28.01.2012 kl.10:53

Huff. Kan ikke forestille meg det en gang... Å ha vondt i ryggen generelt er helt jævlig, og jeg unner ingen det. Håper dette oppholdet hjelper deg og ryggen din fremover. Er det sånn at du får et program eller noe som du skal trene når du er hjemme igjen? Og som du skal bruke gymtimene til?? Du er utrolig sterk, og det var nok et riktig valg å dra dit. Håper det har hjelpt deg på veien :-)

SV: Tuuusen takk for det, kjære deg <3

Ingrid

28.01.2012 kl.12:03

Du er så sterk, Silje! Håper det blir bedre og at du har det bra i London :)

Julia

28.01.2012 kl.20:04

Jeg er så sykt stolt av deg, og helt siden jeg ble kjent med deg.

Så visste jeg at du var en sykt sterk jente, du er en jente jeg ser opp til!

For du viser at du er sterk, og du klarer og takle dette.

Håper denne treningen hjelper deg, og jeg gleder meg så sykt mye til og se deg igjen!

Savner deg silje<3

Glad i deg og vettu <3

Hilde

28.01.2012 kl.20:16

utrolig bra skrevet, du er sterk silje! gleder meg til å se deg igjen nå! <3

sharifa

28.01.2012 kl.23:00

Savner deg utrolig mye,gleder meg til du kommer tilbake:) fikk tårer i øynene da jeg leste det:D Snart er du hjemme så jeg kan kjenne på den nye six packen din<3 love u<3

Julie

29.01.2012 kl.13:52

Flott skrevet ! Kjempe fin blogg, Silje ! Du er utrolig sterk, håper du blir bedre og at du har det bra der nede ! Selv om jeg ikke er veldig godt kjent med deg, gleder jeg meg til du kommer hjem igjen ! :D

Aashild

29.01.2012 kl.16:49

Du er sterk, Silje. Stå på!

Medina

31.01.2012 kl.19:41

B-klassen føles litt tom uten deg, macen, og skypinga med randome folk ! hihi xD Bare stå på ! Stolt av deg her borte, hååper treningen hjelper, og at du ser resultater, det er jo det viktigste, at DU føler deg bedre. At du føler at du har oppnådd noe, blitt sterkere. ;) Flink du er. Stå påå! Så ses vi om litt ;)

? Silje Jensen

31.01.2012 kl.19:53

Medina: Hahah, awi! Søtaaa!

Skriv en ny kommentar

- Reklame og tekst som prøver å fange folk til å gå inn på din blogg, blir ikke godkjent.
- Kommentarer som ikke har noe med innlegget å gjøre, blir ikke godkjent.
- Kommentarer som er støtende blir ikke godkjent.Silje, ei jente på seksten år som har en passion for mote, fotografi og web - design, og drømmer om å finne en fremtid mellom disse tre. Lever livet nå, og er klar for nye utfordringer. Elsker å være spontan, og har selvironi nok til å dumme meg ut på nettet. Mer om

Kontakt:
Siljehjensen@live.no

Legg meg til som venn HER

Bloglovin'

bloglovin

kategorier

 • Foto
 • Hverdag
 • Innkjøp
 • inspirasjon
 • Mote & skjønnhet
 • Outfit
 • Personelig
 • Q&A
 • Quotes
 • Video

 • Arkiv

  2012
  Mars
  Februar
  Januar

  2011
  Desember
  November
  Oktober

  hits